Уважаеми колеги,

          През 2019 г. отбелязваме 140 години от приемането на Търновската конституция – висок акт на демократичност и резултат на исторически компромис, с който се полагат основите на независимото и модерно развитие на България. Първият ни Основен закон поставя началото на съвременната българска държавност, а бъдещите години и възходът на страната ни доказват, че тя успява да изпълни своята задача и да намери полагащото ѝ се значимо място на европейската сцена. Обръщайки поглед назад към делото на „бащите на Конституцията“, ние днес черпим сили и вдъхновение за бъдещото ни политическо, интелектуално и културно развитие.

 

 

По този тържествен повод Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ издаде книгата „Бащите на Българската конституция: Мрежата на националната тъкан“ с автор изтъкнатият историк проф. дин Милко Палангурски. Книгата ще бъде официално представена на 15.04.2019 г. (понеделник) от 14:00 ч. в гр. Велико Търново, Народно читалище „Надежда – 1869“.

 

Каним всеки от Вас на тържественото представяне на книгата, за да отбележим заедно тази бележита за развитието на страната ни годишнина!