Уважаеми колеги,

Информираме Ви, че Центърът за обучение на адвокати “Кръстю Цончев” организира подбор на около 30 участници в онлайн курс по програма HELP на Съвета на Европа на тема: „Борба срещу расизма, ксенофобията, хомофобията и трансфобията“ (Fight Against Racism, Xenophobia, Homophobia and Transphobia), който ще започне на 17 юни 2021 г. и ще продължи около 6 седмици с по едно занятие седмично от 1-2 часа. Необходимо е владеене на английски език за началния семинар, а останалата част от курса ще бъде на български език с български преподавател – адвокат Диляна Гитева. Участието в курса е безплатно.

Тези от Вас, които проявяват интерес и желаят да участват, следва да изпратят своите имена, изписани на латиница, е-поща и CV на е-поща coa@abv.bg в срок до 14.06.2021 г.

След записването на участниците, всеки ще получи на посочения от него е-mail информация за регистрация за участие в курса, както и за откриващия семинар, който ще се състои на 17.06.2021 г. (четвъртък) от 14:00 ч. до 17:00 ч.

На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат от програма HELP на Съвета на Европа.

В курса могат да се включат както студенти по право, така и завършили и практикуващи юристи. Курсовете по програмата на Съвета на Европа за обучение на юридически специалисти по права на човека са интерактивни, достъпни и не се изисква предварителна експертиза от страна на участниците в посочената материя.