Уважаеми колеги,

Информираме Ви, че Центърът за обучение на адвокати “Кръстю Цончев” организира подбор на около 25 участници в онлайн курс по програма HELP на Съвета на Европа на тема: „Убежище и права на човека“ (Asylum and Human Rights), който ще започне на 30 септември 2021 г. и ще продължи около 7 седмици. Необходимо е владеене на английски език за началния семинар, а останалата част от курса ще бъде на български език с български преподаватели – адвокат Диляна Гитева и адвокат Илиана Савова. Участието в курса е безплатно.

Тези от Вас, които проявяват интерес и желаят да участват, следва да изпратят своите имена, изписани на латиница, е-поща, телефон и CV на е-поща coa@abv.bg в срок до 24.09.2021 г.

След записването на участниците, всеки ще получи на посочения от него е-mail информация за регистрация за участие в курса, както и за откриващия семинар, който ще се състои онлайн на 30.09.2021 г. (четвъртък) от 14:00 ч. до 17:00 ч.

На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат от програма HELP на Съвета на Европа. В курса могат да се включат както студенти по право, така и завършили и практикуващи юристи. Курсовете по програмата на Съвета на Европа за обучение на юридически специалисти по права на човека са интерактивни, достъпни и не се изисква предварителна експертиза от страна на участниците в посочената материя.

Подробна информация можете да откриете тук.