Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим да се включите в онлайн събитие, посветено на Европейската програма за обучение на юристи по права на човека (програма HELP) на Съвета на Европа и по-конкретно – на едно от нейните направления, а именно –  HELP в университетите (HELP in Universities), насочено към студенти и академична общност с интерес към защитата на човешките права. Събитието ще се проведе на английски език на 5 декември 2023 г. (13.00-17.30 CET; 14.00 – 18.30 българско време).

Ще Ви бъдем благодарни, ако споделите настоящата покана с Ваши колеги и студенти (университетски преподаватели – не само по право на правата на човека, но и отговарящи за класически предмети, както и представители на факултети – право, политически науки, журналистика, европейско/ международно сътрудничество и интеграция и т.н.), които вече използват курсове по HELP или все още не, но се интересуват от възможностите, предлагани от програма HELP.

Събитието ще се фокусира върху очертаването на различните методи за интегриране на програма HELP в университетското образование и представяне на курсовете, които са най-подходящи за студентите, заедно с някои практически примери от преподаватели, които вече използват HELP в тяхната академична дейност.

Заинтересованите участници могат да се регистрират за събитието до 3 декември, директно чрез връзката в приложения документ, който съдържа и подробна информация за събитието (моля, кликнете върху текста).