Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви информираме за възможността за участие на български адвокати в трансграничен курс по програмата HELP на Съвета на Европа на тема: „Labour Rights as Human Rights“ съвместно с полски и гръцки адвокати, които са дали съграсието си за участие в него. Началният семинар за курса ще се проведе във  Варшава, Полша на   6-7 май 2019 г., където полските колеги ще посрещнат адвокатите от другите две страни.  Разходите, както и таксата за участие, са за сметка на проекта. Участниците сами трябва да си резервират хотели, като сумата ще им бъде възстановена след приключването на семинара – ще им бъдат преведени полагаемите се дневни, за които не е необходимо никаква отчетност. Билетите ще се закупят по проекта и ще се изпратят на участниците, като те ще получат инструкции, че трябва да си запазят и изпратят след това бордните карти. Основното изискване е за владеене на английски език на участниците в курса.

След стартовия семинар на 6-7 май във Варшава, ще се проведе онлайн курс по темата, който ще бъде на български език с български преподавател. Самият он-лайн курс по тази проблематика може да бъде прегледан, след като желаещите се регистрират безплатно на следния линк:  http://help.elearning.ext.coe.int/

Желаещите за участие могат да се запишат, като попълнят  приложения формуляр-заявление за участие и го изпратят на е-поща на Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“: coa@abv.bg. Краен срок за изпращане на формулярите за участие:  31.03.2019 г. 

След приемане на всички заявления, ще бъде извършено събеседване (по телефона) с всеки един от заявилите желание за участие адвокати, с цел установяване нивото на владеене на английски език.

Повече информация за проекта можете да откриете тук.