Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Място на провеждане: гр. Бургас. Семинар на тема: „Правен режим на мерките срещу изпирането на пари. Промени в ЗМИП. 5-та Директива“

17.януари.2020 @ 9:30 am - 5:00 pm EET

Съвместен семинар на ЦОА и АК Бургас

Лектор на семинара:

Доц. д-р ИВАН СТОЙНЕВ е основател и управляващ съдружник в STOYNEV & PARTNERS.Магистър е по „Право“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (2005г.) и магистър по Право на Европейския съюз от Université Paris II – Pantheon Assas, Франция (2007г.). През 2011г. защитава с отличие и похвала на журито докторска степен по Право на Европейския съюз в Université Paris II – Pantheon Assas, Франция, с тема „Влияние на концентрациите върху изграждането и функционирането на вътрешния енергиен пазар“. От 2013г. е главен асистент по Право на ЕС в ЮФ на СУ и лектор към Международната магистърска програма „Право на ЕС“. В периода 2015-2017г. е пост-докторант към Университета на Лотарингия и стипендиант на Френското правителство за върхови научни постижения. В периода 2002-2003г. е сътрудник към Комисия по енергетика към 39-то Народно събрание. Доц. д-р Иван Стойнев има публикувани редица статии в областта на конкурентното право и енергетиката, като през 2018г. излиза от печат и първият том от монографичното му изследване, посветено на „Правния режим за защита на конкуренцията в ЕС“. Владее френски и английски.

От 2013г. е адвокат към Софийската адвокатска колегия.

Доц. д-р Иван Стойнев е член на Българската асоциация по международно право, а от 2018г. е неин главен секретар.

Области на компетентност: конкурентно право, търговско право, защита на интелектуалната собственост, административно право и процес, обществени поръчки, енергетика, Право на Европейския съюз и др.

Детайли

Дата:
17.януари.2020
Час:
9:30 am - 5:00 pm

Лектор

доц. д-р Иван Стойнев

Място

гр. Бургас