Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Място на провеждане: гр. Варна. Съвместен семинар на ЦОА и АК Варна на тема: „Последните промени в Закона за административните нарушения и наказания“

8 януари @ 9:30 am - 2:30 pm EET

Анотация на обучението:

Промените в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) влизат в сила от 23 декември 2021 г. Te целят цялостно обновяване на закона чрез осъвременяване на уредбата на някои традиционно съществуващи институти в областта на административното наказване, сред които са маловажният случай и случаят на повторно нарушение. Създават се нови възможности за приключване на административнонаказателното производство в кратки срокове чрез въвеждането на споразумение. В системата на административните наказания влиза и нов вид санкция – безвъзмезден труд в полза на обществото. Срокът за обжалване на наказателните постановления се увеличава от 7 на 14 дни, като е предвидена и възможност за тяхното електронно връчване. Друга важна промяна е възможността при бързо плащане на глобата, нейният размер да бъде намален с 20%.

За лектора съдия Деница Митрова:

В периода 2002-2007 г. Деница Митрова работи като адвокат, след което става съдия в Административния съд в Пазарджик. От 2012 г. е съдия в Административен съд – София, а през 2017 г. е заместник-министър на правосъдието в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков.

 

Детайли

Дата:
8 януари
Час:
9:30 am - 2:30 pm

Лектор

съдия Деница Митрова

Място

гр. Варна, ФКЦ, зала „Пресцентър“