Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Място на провеждане: гр. Велико Търново. Официално представяне на книгата „Бащите на Българската конституция: Мрежата на националната тъкан“ с автор: проф. дин Милко Палангурски (издание на ЦОА „Кръстю Цончев“)

15.април.2019 @ 2:00 pm - 4:00 pm EEST

Уважаеми колеги,

 

През 2019 г. отбелязваме 140 години от приемането на Търновската конституция – висок акт на демократичност и резултат на исторически компромис, с който се полагат основите на независимото и модерно развитие на България. Първият ни Основен закон поставя началото на съвременната българска държавност, а бъдещите години и възходът на страната ни доказват, че тя успява да изпълни своята задача и да намери полагащото ѝ се значимо място на европейската сцена. Обръщайки поглед назад към делото на „бащите на Конституцията“, ние днес черпим сили и вдъхновение за бъдещото ни политическо, интелектуално и културно развитие.

-----------------------------------

 

 

По този тържествен повод Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ издаде книгата „Бащите на Българската конституция: Мрежата на националната тъкан“ с автор изтъкнатият историк проф. дин Милко Палангурски. Книгата ще бъде официално представена на 15.04.2019 г. (понеделник) от 14:00 ч. в гр. Велико Търново, Народно читалище „Надежда – 1869“.

-----------------------------------

 

Каним всеки от Вас на тържественото представяне на книгата, за да отбележим заедно тази бележита за развитието на страната ни годишнина!

Детайли

Дата:
15.април.2019
Час:
2:00 pm - 4:00 pm

Място

гр. Велико Търново, Народно читалище „Надежда – 1869“