Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Място на провеждане: ЦОА „Кръстю Цончев“. Присъствен семинар на тема: „Законът за защита от домашно насилие и правната помощ – предизвикателства и практически аспекти“

21 ноември @ 1:00 pm - 4:00 pm EET

Семинарът ще се проведе в присъствен формат в зала 3. на ЦОА „Кръстю Цончев“.

 

Анотация на обучението:

Обучението разглежда въпросите за правото на защита и правната помощ при защитата от домашно насилие във връзка с приетите промени в Закона за защита от домашното насилие.

 

 

За лектора адвокат Елка Пороминска:

Елка Пороминска е адвокат в Софийската адвокатска колегия от 1994 година, с близо 30 години адвокатски стаж. Учредител на Асоциацията за жените-адвокати и Председател от 2014 година и досега.
Магистър по право, завършила юридическото си образование в СУ„Св.Климент Охридски”. Има втора магистратура в УНСС по специалност „Външна търговия и международно право”. Работила е като Главен юрисконсулт на „Металснаб-Холдинг” АД, холдингово дружество с 13 дъщерни акционерни дружества.
Като член на Софийската адвокатска колегия реализира два мандата в Софийския адвокатски съвет /САС/ за период от 9 години /2012-2021г./. Участва в Комисия за прилагане на Закона за правната помощ при САС и създава Критерии за разпределение на делата по правна помощ, действащи в Софийската колегия, възприети впоследствие на национално ниво. По време на мандатите е лектор няколко последователни години по темата за правната помощ в организирани от Софийския адвокатски съвет цикли от обучения по правната помощ, провеждани в гр.София /т.нар.„квалификационни четвъртъци”/ и на пролетни и есенни семинари в с. Лозенец, както и в гр. Пирот и гр. Ниш, Сърбия.
Завършила през 2022г. с отличие Докторантура в Института за държавата и правото при БАН, отчислена с право на защита на дисертационния труд. Предстои защита на докторска научна и образователна степен по право с тема на дисертационния труд:
„Правна помощ при защита на гражданските субективни права”.
Автор е на над 20 доклада на национални и международни научни конференции и е публикувала над 15 статии по темата на дисертацията – за правната помощ, както и допълнително по други теми, в това число – електронно правосъдие, защита на правата на човека, защита от домашно насилие, срещу изпиране на пари и антитероризъм и др.
Автор и редактор в няколко научни издания помагала: „Декалог за адвокати” /във връзка с разпознаване и борба с домашното насилие/, издаден в сътрудничество с Миланската адвокатска колегия и Асоциация на жените-адвокати Милано, Италия (2019г.), Наръчник за подпомагане на работата на професионалисти за превенция и борба с насилието в името на честта (2020г.), съвместно с Център за развитие на устойчиви общности, „Добри практики за предотвратяване на изпирането на пари и борба с финансирането на тероризма за адвокати и нотариуси” (2022г.), всички те създадени по проекти с участието на Асоциация за жените-адвокати.
Участва като лектор в множество национални и международни научни конференции и обучения по посочените теми.

Материали от обучението:

 

 

 

Анкетна карта за издаване на удостоверение:

Уведомяваме Ви, че можете да дадете своята оценка, мнение и препоръки, свързани с организираните от Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ обучения, както и да заявите издаване на удостоверение за участие в тях (вкл. и в онлайн семинарите), чрез попълване на анкетна карта (моля, кликнете върху текста, за да я изтеглите).

Детайли

Дата:
21 ноември
Час:
1:00 pm - 4:00 pm

Лектор

адв. Елка Пороминска

Място

Център за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“
ул. Цар Калоян № 8, ет.4
София, България
+ Google Map
Телефон:
980/1092
Уебсайт:
http://advotraining.bg