Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Място на провеждане: ЦОА „Кръстю Цончев“. Хибриден семинар на тема: „ EIDAS2 – промените в регламента и бъдещето на цифровата идентичност в ЕС, правни аспекти. Какво променя самодостатъчната идентичност в правно отношение?“

30.септември.2022 @ 1:00 pm - 4:00 pm EEST

Семинарът ще се проведе в хибриден формат – присъствено в зала 3. на ЦОА „Кръстю Цончев“ и през Zoom.

Анотация на обучението:

Обучението разглежда промените в регламента EIDAS2 и бъдещето на цифровата идентичност в ЕС, правни аспекти. Какво променя самодостатъчната идентичност в правно отношение?  Цифровият портфейл, атрибути и свойства – следващия пласт на цифровизация на автентификацията и удостоверителните услуги.

За лектора адвокат Жулиета Мандажиева:

Адвокат Жулиета Мандажиева има 20-годишен юридически стаж и е съдружник в Адвокатско съдружие „Динев, Мандажиева, Близнакова и Калдамуков“. Завършила е право през 2001 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратура по Право на технологиите, медиите и телекомуникациите в Университет Queen Mary в Лондон. Практикува като адвокат в областта на търговското право, правото на цифровите технологии и платформи, финансови услуги в цифрова среда, интелектуална собственост при IT и софтуерни проекти, защита на личните данни, правен режим на изкуствения интелект и потребителско право. Член е на сдружение „Цифрова република“, създадено с фокус върху правата на субектите на данни и потребителите на съдържание в интернет, както и достъпа до съдържание и информация; участвала е в работната група към Министерство на културата, която през 2020 година е изготвила проекта на ЗИД за Закона за авторското право и сродните му права във връзка с транспониране на Директива 790/2019 година за авторското право в Единния цифров пазар.

Материали от обучението:

Презентация

Анкетна карта за издаване на удостоверение:

Уведомяваме Ви, че можете да дадете своята оценка, мнение и препоръки, свързани с организираните от Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ обучения, както и да заявите издаване на удостоверение за участие в тях (вкл. и в онлайн семинарите), чрез попълване на анкетна карта (моля, кликнете върху текста, за да я изтеглите).

Детайли

Дата:
30.септември.2022
Час:
1:00 pm - 4:00 pm

Лектор

адв. Жулиета Мандажиева

Място

Център за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“
ул. Цар Калоян № 8, ет.4
София, България
+ Google Map
Телефон:
980/1092
Уебсайт:
http://advotraining.bg