Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Онлайн семинар на тема: „Новите положения в ЗАНН“ – I част

18 февруари @ 2:00 pm - 5:00 pm EET

Лектор на семинара: доц. д-р Ралица Илкова

Семинарът ще се излъчи на живо на Фейсбук страницата на Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ 

ПРОГРАМА

14.00 – 15.30           Новите положения в административното наказване. Изменения в уредбата на маловажния случай на административни нарушения; въвеждане на нов вид административно наказание; уредба на приспадането на времето, през което за същото нарушение наказаното лице е било лишено по административен ред или фактически от възможността да упражнява определена професия или дейност, при изпълнение на наказанието временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Уредба на отговорността на юридическите лица при преобразуване в хода на производството.

 15.30 – 15.45           Почивка

15.45 – 17.00           Новите положения в производството по установяване на административни нарушения, налагане и изпълнение на административни наказания.

Нови правила за отвод на актосъставителя. Номи правила при връчване на акта. Промени в реквизитите на акта за установяване на административно нарушение и наказателното постановление. Реформа на института на прекратяване на административнонаказателното производство с мотивирана резолюция. Въвеждане на споразумението като факултативна диференцирана процедура за приключване на производството.  Облекчения при плащане на наложеното административно наказание глоба или имуществена санкция в срока за обжалване на наказателното постановление.

Дискусия

Детайли

Дата:
18 февруари
Час:
2:00 pm - 5:00 pm

Лектор

доц. д-р Ралица Илкова